Spanwand prijs

Wat is de spanwand prijs? Als er een oude muur hersteld moet worden, zijn er steeds meer mensen die voor een spanwand kiezen. Een spanwand is namelijk gemakkelijk en snel (binnen een dag) te plaatsen, waardoor je in een oogwenk een nieuwe wand hebt die er ook nog eens strak en glad uitziet.

Ontvang GRATIS offertes en advies

prijs spanwand

Wat is een spanwand?

Veel mensen zijn wel bekend met de term spanplafond, maar wat een spanwand is, weet niet iedereen precies. Als je een of meerdere slechte muren in je huis hebt, bijvoorbeeld dat deze scheuren en barsten vertonen of dat de verf afbladdert dan zul je deze op den duur moeten laten herstellen.

In plaats van een schilder of een stukadoor te laten komen, kun je ook een spanwand laten plaatsen. Een spanwand is een kunststof doek dat op profielen strak gespannen wordt langs de muur. Op deze manier zie je helemaal niets meer terug van de oude, slechte muur en heb je een prachtige nieuwe, strakke ‘muur’ weer terug.

spanwand spandoek

Waarom een spanwand nemen?

Een spanwand is eigenlijk een hele snelle oplossing om een slechte muur geheel te camoufleren. De spanwand wordt voor de muur gespannen op profielen en is als het ware de nieuwe ‘muur’. Dit kan een hele handige oplossing zijn als je geen tijd of geld hebt om de oude, bestaande muur te (laten) herstellen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een spanwand kiezen, omdat je het gewoon mooi vindt en wel eens iets anders wilt. De mogelijkheden qua spanwanden zijn eindeloos. Je kunt ze krijgen in de meest uiteenlopende kleuren, motieven en patronen. Ook is het mogelijk om een bedrukte spanwand te nemen.

Hoe komt de prijs van een spanwand tot stand?

De kostprijs van een spanwand is afhankelijk van diverse factoren. We zetten de meest bepalende factoren voor je op een rijtje:

  • Het soort materiaal dat gebruikt wordt

Spanwanden kunnen van twee soorten materiaal gemaakt zijn. Je hebt spanwanden van pvc en je hebt ze van polyester. Die laatste is iets duurder, maar heeft ook meer voordelen. Je kunt ook nog kiezen voor een bedrukte, of een akoestische spanwand, deze zijn nog weer duurder dan die van pvc en polyester.

  • De oppervlakte van de muur

De prijs van een spanwand wordt per vierkante meter berekend. Het is dus logisch dat hoe meer vierkante meters muur je hebt, hoe duurder de spanwand uitvalt. Het komt trouwens nog wel eens voor dat als je hele kleine of moeilijke muren hebt, de spanwand duurder uitvalt. Dit komt omdat er meer werk inzit voor de uitvoerder.

  • Het uurloon van de vakman

Een specialist op het gebied van spanwanden plaatsen, vraagt daar een bepaald uurloon voor. Meestal zit deze verrekend in de prijs die je betaald per vierkante meter. Alleen als een vakman voorziet dat het een hele lastige klus voor hem zal worden, zal hij ook een prijs per uur gaan rekenen. In het uurloon zitten ook de materiaalkosten en dergelijke verrekend.

Vind de juiste vakman in jouw regio

spanwand installatie

Wat kost een spanwand?

Alle soorten spanwanden hebben ook weer hun eigen prijzen. We zetten de prijs per spanwand voor je op een rijtje.

  • Prijs spanwand van pvc

Het goedkoopst in aanschaf is een spanwand van pvc. De gemiddelde prijs van deze wand ligt tussen 50 en 75 euro per vierkante meter.

  • Prijs spanwand van polyester

Een spanwand van polyester is iets duurder dan die van pvc. Je betaalt ongeveer tien euro per vierkante meter meer. Je komt dus uit op een bedrag tussen 60 en 85 euro per vierkante meter.

  • Prijs spanwand met print

De prijs van een bedrukte spanwand is moeilijk te geven. Dit hangt vooral af welke print je wilt. Zo kun je kiezen voor een voorbedrukte spanwand, maar je kunt ook een eigen print laten drukken (bijvoorbeeld een foto). De prijzen van een bedrukte spanwand beginnen bij honderd euro per vierkante meter.

  • Prijs akoestisch spanwand

Als je een ruimte hebt met een slechte akoestiek is een akoestisch spanwand een uitkomst. Deze absorbeert en dempt alle storende geluiden, waardoor het leefklimaat in de ruimte behoorlijk verbeterd wordt. De kostprijs van een spanwand die de akoestiek verbetert, ligt tussen honderd en honderdvijftig euro.

Vergelijk GRATIS prijzen

spanwand-kosten.jpg

Een prijsvoorbeeld:

Stel je hebt een muur van vijftien vierkante meter waar je een spanwand voor wilt laten plaatsen. Als je een spanwand neemt van pvc dan zijn de kosten van deze spanwand ongeveer 1.100 euro. Mocht je liever een spanwand willen van polyester dan is de prijs van de spanwand gemiddeld 1.300 euro.

Als je een bedrukte spanwand neemt, ben je minimaal 1.500 euro kwijt, maar reken er maar op dat dit bedrag nog hoger uit zal vallen. Alle prijzen van spanwanden zijn inclusief btw en plaatsing.

We benadrukken dat dit richtprijzen zijn. De actuele prijzen kunnen anders liggen en deze kan je te weten komen door offertes te laten opstellen door professionals.

Zelf doen of de vakman laten komen?

Je zou behoorlijk kunnen besparen op de prijs van een spanwand door deze zelf te plaatsen. Deze kosten van een spanwand neem je dan zelf voor je rekening. Het is echter niet verstandig om zelf een spanwand te gaan plaatsen. Dit is een zeer specialistisch karwei, waarvoor de nodige kennis, ervaring en vakmanschap vereist is.

Ook als je een handige klusser bent, is de kans groot dat het plaatsen van een spanwand op een fiasco uitdraait. Dan heb je alsnog een vakman nodig om jouw mislukte werk te herstellen of een nieuwe wand aan te brengen. Neem dus geen risico en schakel een specialist in op het gebied van het plaatsen van spanwanden.

spanwand prijs

Met vergelijken kun je besparen

Als je overweegt om een of meerdere spanwanden aan te schaffen, is het zeker verstandig om bij meerdere bedrijven (minstens drie) een offerte te laten maken. Als je de offertes naast elkaar legt, zul je zien dat hier behoorlijke verschillen in zijn als het gaat om de kostprijs van een spanwand.

Leg de offertes naast elkaar en vergelijk ze goed met elkaar. De goedkoopste aanbieder hoeft namelijk niet altijd de beste aanbieder te zijn. In de meeste gevallen, zul je trouwens op de middelste offerte uitkomen, maar op deze manier kun je al snel veel euro’s besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.