Spanplafonds in Limburg
Table of Contents
Wil je spanplafonds in Limburg installeren? Spanplafonds worden steeds populairder en steeds meer mensen denken er dan ook over om deze plafonds aan te schaffen. Je hebt namelijk in korte tijd een compleet nieuw plafond, terwijl je niet hoeft te breken, schilderen of andere werken uit te voeren.
Je kunt gemakkelijk een spanplafond in Limburg laten plaatsen, want er zijn hier meerdere gespecialiseerde bedrijven die deze taak op zich kunnen nemen. Laat hieronder alvast een gratis vrijblijvende offerte maken om te kijken of het ook iets voor jou is.
Wat is een spanplafond?
De naam zegt het eigenlijk al: een spanplafond wordt gespannen. Je spant het plafond onder het bestaande (oude) plafond en zo heb je in één keer een helemaal nieuw plafond. Het spanplafond is gemaakt van een kunststofdoek dat op zijn beurt gemaakt kan zijn van polyester of pvc.
Dit doek span je op systeemprofielen die aan de muren zijn bevestigd. Daarna wordt het doek helemaal op maat gemaakt, zodat je van het oude plafond niets meer terugziet.
Deze methode is echt ideaal als je snel een nieuw plafond wilt, problemen hebt met de akoestiek of als je je plafond iets wilt verlagen. Is een spanplafond iets voor jou? Bekijk mogelijkheden en prijzen door een gratis offerte aan te vragen voor een spanplafond in de provincie Limburg.
Hoe breng je een spanplafond aan?
Een spanplafond is gemaakt van een kunststofdoek. Dit doek kan uit twee soorten materiaal bestaan: polyester of pvc. Beide soorten hebben hun eigen manier van aanbrengen. Hieronder lichten we deze apart toe.
Een kunststofdoek van pvc
Een andere naam voor een spanplafond van pvc-folie is een ‘warm’ plafond. Deze naamgeving is afkomstig van de manier van aanbrengen. Het doek wordt eerst opgehangen in de systeemprofielen, maar dan is het nog veel te groot. Daarom verwarmt de vakman het doek voorzichtig met een hittekanon (veertig tot zestig graden Celsius).
Door de warmte gaat het doek krimpen en het gaat langzaam strak staan. Als het spanplafond helemaal strak gespannen is, wordt het op maat gemaakt en brengt men de randafwerking aan.
Een kunststofdoek van polyester
Een spanplafond van polyester wordt ook wel een ‘koud’ spanplafond genoemd. Polyesterdoek hoef je namelijk niet te verwarmen om het strak te trekken.
Het doek wordt eerst aan de systeemprofielen bevestigd en vervolgens wordt het met een spatel opgespannen. Ten slotte wordt ook hier de randafwerking aangebracht. Deze methode kan uitgevoerd worden bij kamertemperatuur. Je bent dus minder energie kwijt bij het aanbrengen dan bij een ‘warm’ plafond.
Welk doek voor jou geschikt is, hangt af van de situatie bij je thuis. Een vakman kan je dan ook het best meer informatie geven. Zoek je een specialist voor een spanplafond in Belgisch Limburg?
Ontvang GRATIS offertes en advies
Waarom een spanplafond nemen?
Een spanplafond biedt heel veel voordelen, waardoor ze ook steeds populairder worden. Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen voor je op.
- Een spanplafond heeft een hele lichte draagconstructie. Dus ook als je muren in een slechte staat zijn, kan je nog steeds een spanplafond laten aanbrengen en deze blijft jarenlang hangen.
- Een spanplafond is bijzonder brandveilig. Je hoeft niet bang te zijn dat deze zomaar in de brand vliegt. Het materiaal heeft uitstekende brandwerende en zelfs brandvertragende eigenschappen.
- Een spanplafond kan bijzonder snel geplaatst worden. Meestal lukt het plaatsen van een spanplafond in één dag. Hierdoor ben je relatief weinig geld kwijt aan arbeidsloon en dit komt de uiteindelijke prijs weer ten goede.
- Als het je aan tijd of geld ontbreekt om het oorspronkelijk plafond op te knappen, is een spanplafond een relatief goedkope en tijdelijke oplossing. Je kunt later altijd weer eenvoudig het spanplafond verwijderen om het oude plafond te laten herstellen.
- Een spanplafond aanbrengen om het plafond te verlagen, betekent dat je minder energiekosten hebt. Als je onder het doek ook nog een isolatiedeken aan laat brengen, ben je nog voordeliger uit.
- Je hebt geen last van kap- of breekwerk als je een spanplafond aan laat brengen. Het plaatsen van een spanplafond gaat snel en geeft weinig tot geen rommel.
Nadelen van een spanplafond
Waar voordelen zijn, heb je meestal ook nadelen. Gelukkig zijn dit er niet erg veel, maar voor de volledigheid van dit artikel vermelden we ze wel voor je.
- Een spanplafond gaat altijd iets verkleuren. Als er in de betreffende ruimte gerookt wordt, of er is een houtkachel aanwezig, dan kan de verkleuring sneller en erger zijn.
- Als je lampen in het spanplafond aanbrengt, moet je gaten maken. Deze gaten kun je later niet meer dichtmaken. Je kunt de verlichting dus niet meer veranderen als deze eenmaal hangt.
- De meeste mensen kiezen voor een spanplafond met een witte, grijze of beige kleur. Je kan ook spanplafonds kopen die bedrukt zijn met een print. Als het spanplafond geplaatst is en je wil na verloop van tijd een nieuw design, dan zal je wellicht een nieuw plafond moeten aanschaffen.
- Met een spanplafond heb je sneller kans op beschadigingen. Een spanplafond is nu eenmaal geen plafond van beton of hout. Je moet dus wel voorzichtig zijn als je met scherpe voorwerpen (een schroevendraaier of iets dergelijks) in de buurt van het doek komt.
Heb je alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en lijkt een spanplafond je wel iets? Een vrijblijvende offerte voor een spanplafond in Limburg kun je snel op laten stellen door op onderstaande knop te drukken.
Soorten spanplafonds
Behalve de spanplafonds met een effen kleur zijn er nog meer soorten spanplafonds waar je uit kunt kiezen. We geven hieronder een paar voorbeelden.
- Spanplafond met print geeft een speciale tint aan het plafond. In dit geval is het doek al voorgedrukt met een bepaalde beeltenis, print of foto. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een wolkenlucht, een zonsondergang of een sterrenhemel. Het is ook erg leuk om je eigen print te laten drukken op een spanplafond, bijvoorbeeld een foto van het hele gezin.
- Akoestisch spanplafond breng je aan in ruimtes waar de akoestiek heel slecht is. Hierbij kun je denken aan een hinderlijke galm of bepaalde geluiden (stemmen, de televisie) die extra hard klinken. Het doek van een akoestisch spanplafond absorbeert deze geluiden en dempt ze. Dit komt het leefklimaat in de ruimte aanmerkelijk ten goede.
- Een lichtdoorlatend spanplafond zorgt voor mooie lichteffecten in de betreffende ruimte. In dit geval wordt de verlichting aangebracht onder het spanplafond bijvoorbeeld led-strips. Je hoeft dus geen gaten aan te brengen om de verlichting op te hangen. Hiermee kun je de kamer een hele bijzondere uitstraling geven.
Heb je een slechte akoestiek in je kamer, of wil je een bijzonder mooi spanplafond? Ook deze spanplafonds zijn in Limburg verkrijgbaar. Vraag gerust een offerte aan bij een specialist uit de regio.
Wat kost een spanplafond?
Het is lastig om te zeggen wat een spanplafond precies kost. Dit heeft onder andere te maken met de totale oppervlakte van het plafond (hoe groter, hoe duurder). Ook het type en het soort spanplafond is van invloed op de prijs.
Een spanplafond met een print is bijvoorbeeld duurder dan een wit plafond van polyester. Heb je een erg kleine of moeilijk bereikbare ruimte?
Dan is de vakman meestal meer uren kwijt en kan het plafond weer duurder uitvallen. Zo zijn er allerlei factoren van invloed op de prijs, waarvan de meeste afhankelijk zijn van de situatie ter plekke. Juist daarom is het advies van de vakman zo belangrijk.
Een spanplafond: de prijzen
Om je toch een beetje een indruk te geven van de prijs van een spanplafond geven we hier een aantal richtprijzen. Deze prijzen zijn inclusief de plaatsing van het spanplafond en ook inclusief btw. Let op: we hebben het over richtprijzen, de actuele prijzen kunnen anders liggen. Prijzen van spanplafonds worden altijd per vierkante meter berekend.
- Een spanplafond van pvc: 70 tot 75 euro
- Een spanplafond van polyester: 75 tot 80 euro
- Een spanplafond met een print: 90 tot 100 euro
- Een lichtdoorlatend spanplafond: 140 tot 150 euro
- Een akoestisch spanplafond: 100 tot 150 euro
Heb je na het lezen van de prijzen interesse in een spanplafond? Er zijn genoeg vakmensen in de provincie Limburg die je een goede prijs kunnen bieden. Via onze offertedienst kun je gemakkelijk met meerdere vakmannen tegelijk in contact komen.
Hoe onderhoud je een spanplafond?
Het onderhoud van een spanplafond wijkt niet heel erg van dat van een ander type plafond. Het belangrijkste onderhoud is eigenlijk het af en toe reinigen van het doek. Dit doe je met een sopje van lauw water met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.
Denk erom dat je geen bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, want die kunnen het doek beschadigen. Om die reden zijn ook schuursponsjes en dergelijke uit den boze.
Het kan voorkomen dat het doek behoorlijk vervuild is geraakt, doordat er in de ruimte gerookt wordt of als er een houtkachel in gebruik is. Dit kun je helaas niet met een doekje en een sopje schoonmaken. Je kunt hiervoor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf laten komen of een nieuw doek aanschaffen.
Offertes laten maken, betekent geld besparen
Zoals je al hebt kunnen lezen, worden er verschillende prijzen gehanteerd voor een spanplafond. Wil je graag een spanplafond in Limburg aanschaffen en wil je ook geld besparen? Laat dan offertes opstellen door verschillende leveranciers.
Door het onderstaande formulier in te vullen, word je aanvraag automatisch doorgestuurd naar drie of vier verschillende vakmensen uit jouw regio. Door deze offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw en maak je altijd de keuze die het beste bij jou past.
Het is soms zelfs mogelijk om dertig tot veertig procent te besparen op de prijs van een spanplafond. Via onze offertedienst is het heel gemakkelijk om meerdere offertes aan te vragen voor een spanplafond in Belgisch Limburg.