Spanplafond offertedienst

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs voor een spanplafond. Daarom is het wenselijk om  minstens 3 offertes voor je spanplafond aan te vragen en te vergelijke met elkaar. De opmaak ervan is gratis uiteraard verbind je je nergens aan met zo’n prijsbestek.

De experts bepalen samen met jou de prijs. Ze houden rekening met je persoonlijke wensen en smaak. Ze kunnen ook illustratief materiaal en foto’s van eerder uitgevoerde projecten laten zien. Na het vergelijken van je offertes, kun je kiezen wie je spanplafond mag plaatsen. Welke factoren de prijzen op je offerte beïnvloeden, wordt in dit artikel in detail uitgelegd.

Ben je er al van overtuigd dat je een spanplafond wilt laten plaatsen? Vul dan meteen het formulier hieronder in.

TIP: Bij zelfplaatsing betaal je 21% BTW, bij installatie door een aannemer slechts 6%!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het aantal vierkante meter

De maat van het plafond is één van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de prijs. De prijzen van spanplafonds worden berekend per vierkante meter. Hoe breder het oppervlak, hoe hoger de prijs. Bij sommige leveranciers daalt de prijs per m2 naarmate het oppervlak toeneemt.

Het aantal hoeken

Ook het aantal hoeken van de kamer speelt een belangrijke rol in de prijsstelling. Hoe meer hoeken een kamer heeft, hoe complexer de installatie wordt. De moeilijkheidsgraad van de installatie verhoogt de prijs per vierkante meter. Natuurlijk zijn schuine spanplafonds met meer dan 4 hoeken nog ingewikkelder om te installeren en daardoor duurder.

spanplafond offerte

Welk materiaal

Bij de soorten spanplafonds maakt men eerst onderscheid tussen de verschillende materiaalsoorten: stof en folie.

De folie kan gemaakt zijn van PVC of polyester. Verschillende soorten spanplafonds kunnen worden ontworpen met zowel stof als folie. Het grootste verschil tussen de twee materialen is absoluut het effect.

Een PVC spanplafond is de juiste keuze voor glanzende effecten. Een geweven spanplafond dat eigenlijk een polyester spanplafond is, is meer geschikt voor matte of satijnen effecten. Het materiaal dat bestaat uit een hightech polyestervezel is geen “echt” textiel.

Deze en nog vele andere factoren spelen een rol bij het opmaken van een offerte voor spanplafonds.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Overzicht van de verschillende types

Je kunt volgende types onderscheiden:

Het gekozen type wordt vermeld in de offerte voor spanplafonds. Hoe complexer het materiaal en de installatie, hoe hoger de prijs van het spanplafond.

spanplafonds offerte

Gelakt of glanzend spanplafond

Het gelakte spanplafond is het meest voorkomende type. In dit geval wordt de film tijdens de productie bedekt met een speciale beschermende lak. Het is vooral geschikt voor kleine ruimtes, omdat de weerkaatsing van de verf de ruimte groter doet lijken. Het ziet er natuurlijk ook geweldig uit in grote, moderne kamers en maakt ze nog groter.

Donkere kamers zien er ook helderder uit door de reflectie van het licht. Ongeveer 80% van de lichtstralen wordt weerkaatst. Ze zijn ook populair in moderne keukens, omdat ze passen bij het vaak gelakt keukenmeubilair. Dampen in de keuken kunnen het plafond niet beschadigen.

De basisprijs van het spanplafond ligt tussen de 70 en 85 euro per vierkante meter. Ze behoren daarmee tot de meest goedkope spanplafonds

Matte en satijnen spanplafonds

Bij de productie van PVC spanplafonds met een mat uitzicht wordt geen speciale lak aangebracht. Het plafond behoudt zo een vrij mat effect. Geweven textiel heeft de voorkeur voor matte plafonds. Het geweven spanplafond heeft een lichte, weerkaatsende structuur. Ze worden voornamelijk in slaapkamers of kinderkamers geplaatst.

Satijnen spanplafonds behoren tot de matte spanplafonds. Ze hebben het klassieke, zeer nobel ogende glanzend effect, maar in tegenstelling tot het gelakte spanplafond weerkaatsen ze niet, maar glanzen ze zonder kitscherig over te komen. Ook hier zal de prijs variëren 70-85 euro per vierkante meter.

Een spanplafond met verlichting

Dit is zeker het meest opwindende plafond in het assortiment. Veel mensen denken dat een lichtplafond een plafond is met schijnwerpers of zoiets. Maar het is het een veel geavanceerder systeem. Een verlicht spanplafond bestaat ​​uit een doorschijnende stof. Lichtbronnen zoals ledstrips worden achter de folie gemonteerd.

Ze bevinden zich dus tussen het originele plafond en het spanplafond. Deze led lampen kunnen in verschillende kleuren gemonteerd worden, waardoor je de kleur en ook de lichtsterkte aanpast aan je stemming.

Het doorschijnende spanplafond is gemaakt van een stof die tussen de 60% en 70% doorschijnend is, afhankelijk van je keuze. Hiermee kun je geweldige en aangename effecten in je kamers bereiken. Afhankelijk van je humeur kan het licht worden aangepast. Het plafond heeft een homogeen oppervlak. Zo kan elke spot of lamp gelijkmatig door de folie schijnen.

Het verlichte plafond biedt grote mogelijkheden, vooral voor kantoren of in winkels. Zo goed mogelijke lichtomstandigheden kunnen worden gecreëerd in kantoren. Dit vooral op werkplekken waar werknemers de hele dag achter hun computer zitten.

Een bijzonderheid voor zowel privé als commercieel gebruik is de combinatie van een licht- en een motiefplafond. De basisprijs voor dit type plafond zal eerder tussen 100 € en 150 € liggen. Dit komt ook omdat er een bijkomend doek moet gespannen worden om insecten weg te houden boven de doorzichtige folie.

spanplafond verlichting offerte

Bedrukt spanplafond

Alle soorten spanplafonds kunnen ook met motieven worden bedrukt. Dit werkt natuurlijk heel goed in combinatie met een verlicht plafond. Maar kan ook heel goed op een andere type plafond.

De keuze van de bedrukking is aan jou. Het motief en het effect bespreek je best met de leverancier. Hij heeft ervaring en kan je adviseren. In principe kun je je fantasieën de vrije loop laten.

Kantoren kunnen het met hun huisstijl laten bedrukken met hun logo erop. Daardoor krijgt het bedrijf een professionele, uniforme uitstraling.

Akoestische spanplafonds

In principe kan worden gesteld dat alle spanplafonds bijdragen aan een betere akoestiek. Een echt akoestisch spanplafond is anders gemaakt dan conventionele spanplafonds. Het heeft een microgeperforeerd oppervlak.

Hierdoor dringt het geluid binnen en wordt het daar bijna volledig opgenomen. Hoe goed de geluidsisolatie werkt, hangt af van de grootte van de gaten en hun onderlinge afstand. De dikte van de folie en de afstand tot het oorspronkelijke plafond spelen ook een rol. In sommige gevallen is er een extra isolatielaag aangebracht om het geluid beter te absorberen.

Het is een zeer nuttige oplossing, vooral in open kantoren, waar veel mensen tegelijkertijd werken en soms zelfs bellen. Het verhoogt de productiviteit van de medewerkers, omdat ze minder snel moe worden en zich beter kunnen concentreren door het verminderde geluid.

Ook restaurants en fitnessruimtes maken gebruik van dit type. Net zoals bij het doorzichtig plafond kan de prijs hier oplopen tot ongeveer € 160 per vierkante meter.

Vergelijk spanplafonds en ontvang advies

Multi-level plafonds of ook 3D -plafonds

3D-spanplafonds worden ook vaak multi-level genoemd. Dit type spanplafond is zeker het meest bijzondere en past bij zeer designbewuste mensen. Ze zijn meestal geïnstalleerd in exclusieve winkels of restaurants.

Het creëert een plastisch effect dat wordt bereikt met behulp van constructies over meerdere niveaus. Ook speciale vormen zoals golven, bogen en cirkels worden gebruikt om de installatie nog aantrekkelijker te maken.

Het is een echte blikvanger. Het is ook het duurste spanplafond. Dit omwille van de complexiteit van de installatie en de verschillende lagen folie.

spanplafond plaatsing

Doe-het-zelf spanplafond

Iedereen heeft wel eens een spanplafond gezien, zonder te weten dat het een spanplafond is. Maar is het mogelijk om zelf een spanplafond te installeren en is dit echt aan te bevelen? Als je geld wilt besparen, kun je proberen om ook zelf een spanplafond plaatsen.

Je kunt op het internet voordelige doe-het-zelf pakketten kopen. Hou er wel rekening mee dat een goedkoop spanplafond niet altijd het beste is. Zelfs met een dure folie moet je er rekening mee houden dat het gebrek aan ervaring tot fouten zal leiden. Dit gaat meestal gepaard met nog eens extra kosten. De garantie die je normaal krijgt bij een professional is er niet.

Daarom zullen de meeste fabrikanten en gespecialiseerde bedrijven zullen dit natuurlijk afraden. Het installeren van een spanplafond vereist veel ervaring. Je moet ook beschikken over het nodige materiaal. Als het resultaat tegenvalt, is het natuurlijk allemaal verloren geld.

Misschien is het dan toch beter om verschillende offertes voor je spanplafond aan te vragen. Je kunt de resultaten vergelijken met wat jij zou uitgeven. Het verschil zal uiteindelijk miniem zijn. Voor dit kleine prijsverschil is de perfecte afwerking door de professional wel gegarandeerd.

spanplafond spanplafonds

Meerdere offertes aanvragen

Door rekening te houden met alle bovenstaande factoren is het onmogelijk om zomaar een prijs te geven voor je spanplafond. Het wordt dan ook aanbevolen om minimaal 3 offertes voor je spanplafonds aan te vragen.

De leveranciers houden bij de berekening van de prijs rekening met alle elementen. De prijs komt overeen met die van een spanplafond dat aan je behoeften voldoet.

Houd ook rekening met eventuele reiskosten. Een installateur die niet bij jou in de buurt woont, heeft het recht deze kosten in rekening te brengen. Hij moet het je duidelijk en spontaan meedelen. Het spanplafond plaatsen wordt verrekend in de prijs per vierkante meter.

Zodra de offertes zijn aangevraagd, nemen de leveranciers zelf contact met je op. Je kunt ze uitnodigen om het volledige project bij je thuis te bekijken.

Nadat alle offertes voor je spanplafond binnen zijn kun je ze vergelijken en alle details controleren. Vergelijken is de beste garantie om de beste prijs-kwaliteit te verkrijgen.

Hoe kan de vakman een correcte offerte maken

Om een correcte offerte voor spanplafonds te kunnen opstellen moet de leverancier over de nodige gegevens beschikken. Hij moet op de hoogte zijn van de volgende aspecten:

 • de juiste omvang van het project om de tijdsbesteding realistisch te kunnen plannen
 • het type spanplafond dat je wil
 • welke materialen moeten gebruikt worden
 • de afmetingen en het aantal hoeken
 • eventueeel speciale wensen

Alhoewel er slechts enkele wettelijke eisen zijn waaraan een offerte voor spanplafonds moet voldoen is het best dat hij je zoveel mogelijk informatie verstrekt. Er mag achteraf geen enkele onduidelijkheid meer zijn. Volgende elementen moeten zeker vermeld staan:

 • wat wordt er precies geleverd en uitgevoerd
 • in welke hoeveelheid of in welk tijdsbestek vindt de dienst of levering plaats
 • hoeveel tijd vergt de levering/uitvoering
 • hoeveel kosten de afzonderlijke onderdelen en welk (tussentijds) bedrag levert dat op (plus BTW van 6% of 21%)
 • er moet vermeld staan of de plaatsing verrekend is in de prijs per m2
 • hoelang blijven de prijzen geldig
 • eventuele verplaatsingskosten moeten duidelijk meegedeeld worden

Contacteer de leverancier die je voorkeur geniet. Hij zal je vragen om de offerte te ondertekenen voor akkoord. Eenmaal ondertekend is ze meestal juridisch bindend.

Aarzel niet en vraag hieronder vrijblijvende en gratis offertes aan voor je spanplafond.

Vind de juiste vakman in jouw regio