Spanplafonds in Oost-Vlaanderen

spanplafond oost-vlaanderen

Spanplafonds in Oost-Vlaanderen? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een spanplafond. Het is dan ook niet zo raar dat deze steeds bekender en populairder worden.

Je hebt namelijk binnen een dag een compleet nieuw plafond zonder dat er ook maar enig afbraakwerk aan te pas komt. Ook in de regio Oost-Vlaanderen zijn er veel vakmensen die een spanplafond kunnen leveren en voor jou kunnen installeren.

Via het onderstaand formulier kan je een offerte laten opstellen voor spanplafonds in Oost-Vlaanderen. Uiteraard zijn deze prijsopgaven helemaal gratis en heb je op geen enkel moment een aankoopverplichting. Wil je nog wat meer info? Lees dan zeker verder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Voordelen van spanplafonds

Als je van plan bent om een spanplafond te kopen dan wil je natuurlijk wel weten welke voordelen deze heeft. Daarom noemen we hier de belangrijkste voor je op.

 • Spanplafonds kan je ontzettend snel plaatsen. Meestal lukt het een vakman om deze binnen een dag te aan te brengen. Vergelijk dat maar eens met het herstellen van een bestaand plafond. Daar ben je dagen en soms zelfs weken mee bezig.
 • Bij spanplafonds kun je gemakkelijk spotjes of hanglampen aanbrengen. Je hoeft niet bang te zijn dat het doek gaat scheuren als je er gaten in maakt om de verlichting te bevestigen.
 • Met een spanplafond ben je in een keer van alle ongemakken van het bestaande plafond af. Scheuren en dergelijke worden helemaal weggewerkt en een spanplafond heeft ook een randafwerking. Je ziet helemaal niets van het oude plafond terug.
 • Aan spanplafond heb je weinig tot geen onderhoud. Af en toe even reinigen met een doekje is voldoende.
 • Spanplafonds zijn erg licht van gewicht. Ook al heb je slechte muren, de draagconstructie is sterk genoeg om het plafond jaren te laten hangen.

Nadelen van spanplafonds

Waar je voordelen vindt, zijn er ook nadelen. Gelukkig zijn het er niet zo veel!

 • Bij een spanplafond heb je sneller kans op beschadigingen dan bij een bestaand plafond. Het doek kan op zich wel tegen een stootje, maar als je met scherpe voorwerpen in de buurt komt (bijvoorbeeld een schroevendraaier), moet je wel even opletten dat je het doek niet beschadigt.
 • Spanplafonds zijn in principe niet over te schilderen. Het zou eventueel wel kunnen, maar dit is een heel lastig en tijdrovend karwei. Als je dus eenmaal een kleur gekozen hebt, dan zit je daar ook aan vast.
 • Als er een houtkachel in de ruimte is, of als er gerookt wordt, dan kan het doek snel vuiler worden. Deze vervuiling kan alleen door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf verwijderd worden.
spanplafond Oost-Vlaanderen

Wat kost een spanplafond in Oost- Vlaanderen?

Het is bijzonder moeilijk om te zeggen hoe de exacte prijs van een spanplafond uitvalt. Er zijn namelijk behoorlijk wat factoren van invloed op de prijs. Denk maar eens aan de oppervlakte van het spanplafond. Hoe meer vierkante meters je aan oppervlak hebt, hoe duurder het plafond wordt.

Als je een aparte vorm van plafond hebt, valt de prijs ook weer hoger uit, omdat de vakman langer bezig is met monteren. Verder hangt de prijs ook af van welk type spanplafond je neemt. Als je bijvoorbeeld voor een bedrukt spanplafond kiest, dan ben je duurder uit dan een egaal witte of grijze.

Maar… Wat kost het gemiddeld?

We kunnen wel een indicatie geven aan welke prijzen van een spanplafond je ongeveer moet denken.

Een spanplafond van polyester kost ongeveer 70 tot 75 euro per vierkante meter. Neem je er één van pvc? Deze zijn iets duurder en kosten ongeveer 75 tot 80 euro per vierkante meter.

Een spanplafond met een print kost ongeveer 90 tot 100 euro per vierkante meter en voor een akoestisch (geluidswerend) spanplafond betaal je 100 tot 150 euro per vierkante meter.

Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en btw. Houd er rekening mee dat het richtprijzen zijn en dat de actuele prijzen anders kunnen liggen.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Mogelijkheden bij spanplafonds

Er zijn in principe twee manieren om een spanplafond aan te brengen. Bij beide manieren hoort een verschillend soort doek. We zullen hieronder de manieren en het type doek nader toe lichten.

Een spanplafond van polyester

Een andere naam voor een polyester spanplafond is een koud doek. Dit heeft te maken met de manier van aanbrengen. Een polyester doek wordt namelijk aangebracht op kamertemperatuur en hoeft niet extra verhit te worden.

Aan de muren worden systeemprofielen gemaakt, waarin het doek wordt opgehangen. Vervolgens wordt deze met een spatel helemaal strak getrokken, zodat je het verschil met een bestaand plafond niet meer ziet.

Een spanplafond van pvc

Een andere benaming voor een spanplafond van pvc is ook wel een warm spanplafond. Ook dit heeft te maken met de manier van aanbrengen.

Als het doek eenmaal is aangebracht in de systeemprofielen wordt het met een hittekanon verhit tot veertig á zestig graden. Door de warmte gaat het doek krimpen en trekt het strak. Het doek wordt net zo lang verhit tot het helemaal strak staat.

Oost-Vlaanderen spanplafond

Verschillen tussen een spanplafond van pvc en polyester

Behalve het aanbrengen zijn er nog we meer verschillen tussen spanplafonds van polyester en pvc. Hieronder noemen we de belangrijkste.

 • Een pvc spanplafond is iets goedkoper dan een van polyester. Het prijsverschil is gemiddeld vijf tot tien euro per vierkante meter.
 • Een spanplafond van polyester kun je alleen krijgen in de matte uitvoering, maar lijkt hierdoor wel het meest op een traditioneel, strak gestuct plafond. Een pvc spanplafond kun je zowel in een glanzende als matte variant krijgen.
 • Bij een spanplafond van pvc zie je nog steeds een naad. Deze naden zijn erg smal en met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Tegenwoordig zijn overspanningen mogelijk van meer dan vijf meter zonder naad.
 • Een spanplafond van pvc is helaas niet recyclebaar. Een spanplafond van polyester is voor negentig procent her te gebruiken.
 • Polyester spanplafonds zijn sterker en stabieler dan die van pvc. Hierin zullen minder snel scheuren komen (bijvoorbeeld bij het aanbrengen van de lampen).

Als je de verschillen tegenover elkaar zet, dan zie je al snel dat, behalve de prijs, de meeste verschillen in het voordeel van een polyester spanplafond uitpakken. Toch wil dit zeker niet zeggen dat je een pvc spanplafond af te raden is. Welk plafond je neemt, is met name afhankelijk van de situatie in de woning en ook een kwestie van smaak en budget.

Onderhoud en levensduur

Een spanplafond heeft in principe maar weinig onderhoud nodig. Je kunt deze eenvoudig reinigen met lauwwarm water en een mild reinigingsmiddel.

Denk er goed om dat je geen bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, want deze kunnen het doek ernstig aantasten. Ook schurende materialen, zoals schuursponsjes, mag je niet gebruiken.

De leveranciers van spanplafonds geven in de regel tien tot vijftien jaar garantie op het doek. Je mag er dus vanuit gaan dat een spanplafond ook deze levensduur heeft. Bij normaal gebruik, kun je hier zeker nog een aantal jaren bij optellen. Daarmee kunnen we dan ook vaststellen dat een spanplafond een duurzaam product is.

Ontvang GRATIS advies van experts

Speciale mogelijkheden

De meeste mensen kiezen voor een spanplafond van polyester of pvc met een (gebroken) witte, grijze of beige kleur. Naast deze standaard spanplafonds zijn er ook nog speciale uitvoeringen verkrijgbaar. We noemen hier een aantal voorbeelden

 • Met een lichtdoorlatend spanplafond, creëer je leuke lichteffecten in de ruimte waar het spanplafond zich bevindt. Hiertoe worden de lampen (meestal werkt men met led- strips) tussen het bestaande plafond en het spanplafond geplaatst. Hierdoor krijgt de ruimte een hele bijzondere uitstraling.
 • Als je geen ‘saaie’ effen kleur wilt dan kun je ook kiezen voor een spanplafond met een print. Denk bijvoorbeeld eens aan een wolkenlucht, een sterrenhemel of een leuk motiefje. Het plafond krijgt hierdoor een hele bijzondere uitstraling. Je kunt ook kiezen om een eigen gemaakte foto op het spanplafond te laten printen. Bijvoorbeeld een foto van het hele gezin.
 • Hoor je in een bepaalde ruimte de geluiden extra hard of is er een hinderlijke nagalm? Kies dan voor een akoestisch spanplafond. Dit plafond is geluiddempend, doordat het doek voorzien is van minuscule gaatjes. Daarbij wordt er ook een isolatiedeken tussen het bestaande plafond en het spanplafond geplaatst. Zo heb je nooit meer last van vervelende geluiden en wordt het leefklimaat in de ruimte een stuk aangenamer.
spanplafonds Oost-Vlaanderen

Geld besparen op een spanplafond in Oost-Vlaanderen

Aangezien iedere situatie weer anders is, doe je er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen voor een spanplafond in Oost-Vlaanderen. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de prijsopgaven en zo kan je gemakkelijk geld besparen. Jouw voordeel kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot dertig á veertig procent.

Door offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijs- kwaliteitverhouding en krijg je alle informatie mooi voorgeschoteld.

Vergeet niet dat een offerteaanvraag altijd gratis is en dat je geen aankoopverplichting hebt. Laat je gegevens hier achter en wij brengen je in contact met meerdere vakmannen uit jouw regio.

Vind de juiste vakman in jouw regio