Spanplafond plaatsen

Een spanplafond laat je het best plaatsen door professionele vakmannen. Er hoeft niet veel mis te gaan om je spanplafond volledig te vernielen en zo meteen honderden euro’s weg te gooien.
Pijnpunten zijn vaak het recht hangen van het spanplafond, kreukjes en plooien straktrekken en uiteraard scheuren vermijden…
Denk je handig genoeg te zijn of ben je niet snel afgeschrikt? Lees dan zeker verder. Met de volgende tips weet je in ieder geval al hoe je zelf aan de slag kan gaan.
Vooraleer je begint is het een goed idee om het volledige artikel te lezen. Voor sommige stappen gelden immers belangrijke voorzorgsmaatregelen of voorbereidingen.

spanplafond plaatsen

Stappenplan plaatsing spanplafonds

Een spanplafond plaatsen lijkt op het eerste zicht misschien niet erg moeilijk. Maar het is natuurlijk wel wat ingewikkelder dan het lijkt. Allereerst zijn er bepaalde voorbereidingen te gebeuren om de plaatsing zo vlekkeloos mogelijk te laten gebeuren. Om zeker te zijn dat er nadien geen scheurtjes of problemen voorkomen is er ook een klein beetje nazorg nodig.

1.  Opmeten van het plafond

Voor je aan de bevestiging begint, moet je natuurlijk eerst de afmetingen voor je spanplafond te weten komen.
Dat kan door het plafond zorgvuldig op te meten. Je kan ook de vloer opmeten, maar dan moeten de muren wel loodrecht met het plafond verbonden zijn.
Dit opmeten kan manueel maar is zorgvuldiger en veel sneller met behulp van een lasermeter.

2. Bevestiging van de profielen

Eens je de juiste maten hebt doorgegeven en het doek hebt ontvangen kan je echt beginnen.
Allereerst moet je de bevestigingsprofielen op de randen van de ruimte plaatsen. Erg belangrijk is dat deze op voorhand al op een exacte lengte zijn gesneden zodat ze bij iedere hoek mooi bij elkaar aansluiten.
In deze profielen wordt het spanplafond geklemd om vervolgens strak te worden getrokken.
Probeer zorgvuldig te werk te gaan want de onderkant van het bevestigingsprofielen blijf je zien, ook wanneer het spanplafond hangt.plaatsing spanplafond

3. Spanplafond doek bevestigen
Nadat de bevestigingsprofielen stevig zijn vastelijmd en vastgeschroeft kan het spanplafond doek worden opgehangen.
Als eerste moet je de randen van het spanplafond losjes in de profielen duwen.
De makkelijkste manier is om dit eerst bij één uiteinde te doen, daarna de twee zijkanten en pas op het einde ook het tweede uiteinde in de profielen te drukken.

Om geen foutjes te maken, kan je ook eerst enkele klemmen aan de profielen vastmaken, waar je het plafond aan vasthangt. Met behulp van deze klemmen gaat het werk immers iets vlotter en zie je ook meteen hoe strak het plafond al is getrokken.

4. Spanplafond strak trekken
Eens je ziet dat het volledige spanplafond stevig in de profielen zit kan je verder gaan.
Dat doe je door de losse uiteinden nu steviger in de bevestigingsprofielen te drukken totdat het plafond een strak uitzicht heeft.
Een spanplafond kan tegen een stootje, maar eens het plafond al vrij strak zit wordt aangeraden om toch iets rustiger te werk te gaan om scheurtjes te vermijden.

Het is volkomen normaal dat er na afloop nog steeds enkele plooien of kreuken te zien zijn. Op het einde kan je deze glad laten strijken door middel van een machine die warme lucht op het doek blaast.plaatsen van een spanplafond

5. Afwerking
Het spanplafond is nu geplaatst, maar normaal gezien zou je nog steeds enkele overschotjes langs de muren hebben hangen.
Deze stukken stof mag je nu zorgvuldig afknippen of wegsnijden. Het spanplafond is immers volledig strakgetrokken.

6. Verlichtingsgaten
Hoogstwaarschijnlijk wil je je plafond ook voorzien van verlichting. Eigenlijk is dit het moeilijkste onderdeel van alles. Want je moet exact weten waar deze gaten moeten worden gemaakt en dat vergt toch wat rekenwerk… Eens je een gat maakt in het spanplafond kan je die immers niet meer dichten.spanplafond laten plaatsen

Spanplafond laten plaatsen

Zoals je al kon lezen is een spanplafond plaatsen niet heel eenvoudig!
Als je toch van plan bent om een spanplafond te plaatsen, ben je beter dat je opteert voor het laten plaatsen van een spanplafond. Dit kan makkelijk op een dag gebeuren, waardoor je minder geld betaald voor de werkuren van de vakmannen die langskomen.

Vraag hier een gratis offerte aan zonder enige aankoopverplichting en kom zo de prijs voor de plaatsing van een spanplafond te weten.  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.