Home

spanplafondEen nieuw plafond zetten zonder al te veel werkzaamheden en kosten kan met een spanplafond!

Is je huis toe aan een opknapbeurt en wil je dat oude plafond weg, maar is een volledig nieuwe plafond plaatsen te duur? Of Is het plafond te hoog, waardoor de energiekosten ongelooflijk oplopen? Dan is een spanplafond dé oplossing!

Een Spanplafond is een strakgetrokken kunstdoek uit ofwel PVC ofwel polyester, dat perfect op maat is gemaakt voor de ruimte waarin je het plafond gaat plaatsen.

Naast de vele extra voordelen die een spanplafond biedt, is een spanplafond volledig gelijkwaardig aan een normaal plafond, alleen veel goedkoper en veel praktischer.

3 redenen om te kiezen voor een spanplafond

Goedkoop spanplafond

Goedkoop

Doe je het voor de prijs? Dan is een spanplafond zéker jouw vriend! Prijzen beginnen bij om en bij de vijftig euro per vierkante meter. Dat is de kostprijs van materialen én installatie. Bij vaste plafonds of systeemplafonds betaal je dat alleen al aan installatiekosten…

Spanplafond plaatsingEenvoudig en snel

Zoek je een eenvoudige oplossing die niet van een echt plafond te onderscheiden is? Dan is spanplafond de beste keuze. Dit plafond is kant en klaar gemaakt en kan dus snel en eenvoudig worden geplaatst. Door jou of door vakmannen. In minder dan een dag wordt het doek in één of meerdere ruimtes strakgetrokken en afgewerkt en dat zonder stof, uitbreekwerken en andere ergernissen.

Spanplafond mogelijkhedenVeel mogelijkheden

Spanplafonds zijn bovendien het enige plafond die zo veel mogelijkheden heeft. Een glanzende of matte uitstraling? Een foto als plafond? Een afbeelding als plafond? Een golvend of bollend plafond? Een plafond met een lichtspektakel? … Het kan allemaal door enkele eenvoudige aanpassingen aan je spanplafond!

Rubrieken op Span-plafond.be

rubriek: spanplafond prijzenSpanplafond prijzen
De belangrijkste rubriek eerst! Wat is de prijs van een spanplafond? In feite hangt dat af van het type plafond die je kiest; want ja, er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar. In deze rubriek heb je ook de mogelijkheid om, geheel vrijblijvend en gratis, contact te leggen met een vakman of bedrijf om een op maat gemaakte prijsofferte voor jou op te maken.

Info over de prijs | Gratis prijsadvies en offertes

rubriek: soorten spanplafond

Soorten spanplafonds
Net zoals alles wordt ook het spanplafond regelmatig voorzien van nieuwigheden. Momenteel zijn er twee materialen waaruit een spanplafond kan bestaan: polyester of PVC. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Maar daarnaast zijn er ook bepaalde types plafonds die iets extra bieden, zoals een betere geluidsisolatie.

Polyester plafond | PVC plafond | Bedrukt plafond | Akoestisch plafond

Rubriek spanplafond plaatsingPlaatsing of vervanging
Vooraleer je definitief kiest voor dit type plafond wil je er natuurlijk wel eerst meer over weten. Zo kan het handig zijn om te verstaan hoe het wordt geplaatst -of hoe je het zelf kan plaatsen-, hoe je het moet onderhouden en hoe het zit met verlichting, scheurtjes en andere belangrijke weetjes over de plaatsing of vervanging.

Algemene info over plaatsing | Onderhoud | Verven en schilderen | Verlichtingspunten | LED verlichting | Doe-het-zelf

rubriek: spanplafond inspiratieInspiratie, voorbeelden en voor en na
Een opsomming van woorden mag dan wel interessant zijn, soms zegt een foto gewoon veel meer! In deze rubriek vind je verschillende beeldbanken terug met mooie voorbeelden van de verschillende soorten spanplafonds. Bovendien vind je ook enkele voor-en-na foto’s terug, waardoor je ziet dat een spanplafond in veel gevallen een perfecte oplossing is.

Voor en na

rubriek: spanplafond voordelen en nadelenVoordelen en nadelen
Alles heeft zijn eigen voordelen en nadelen en dat is natuurlijk niet anders bij een spanplafond. Om je aan te tonen dat er heel wat meer voordelen zijn aan een spanplafond in vergelijking met een ander type plafond sommen we je alle voordelen op. Maar we doen ook niet moeilijk over de nadelen. Want die worden makkelijk opgelost!

Voordelen | Nadelen

rubriek: spanplafonds in belgieBelgië (en Nederland)
Om jullie het beste aanbod aan plaatsers, bedrijven en vakmannen te geven is er deze rubriek. Hier kan je -per provincie- offertes aanvragen voor een spanplafond. Iedere provincie heeft heel wat bedrijven die de plafonds komen plaatsen, en iedereen werkt toch het liefst samen met een vakman uit eigen regio?

Antwerpen | Limburg | Oost-Vlaanderen | West-Vlaanderen | Vlaams-Brabant | Nederland

rubriek: spanwandSpanwand
De spanwand is praktisch hetzelfde als een spanplafond, maar dan om (lelijke) muren af te werken. Het gaat om hetzelfde principe: een polyester of pvc doek wordt strakgetrokken en vervolgens als scheidingswand gebruikt. In deze rubriek vind je meer info over de mogelijkheden, de kostprijs en enkele voorbeeldfoto’s.

Meer info | Bedrukte spanwand | Voordelen en nadelen

Wist je dat…

  • Spanplafonds ook vaak worden gebruikt als oplossing tegen te hoge energiefacturen? In oudere huizen werd een plafond vaak nog heel hoog gebouwd. Om deze hoge, grote ruimtes volledig te kunnen verwarmen is er natuurlijk heel wat energie nodig. In plaats van dit te blijven doen, kan je veel sneller een spanplafond plaatsen. Je plafond wordt lager, net zoals je energiefactuur.
  • Spanplafonds waterbestendig zijn? Een spanplafond boven een douche of bad plaatsen is een van de meest voorkomende klussen. Simpelweg omdat het zo efficiënt werkt!
  • Je heel veel mogelijkheden hebt met deze plafonds? Vergeet de oubollige look met glanzende spanplafonds! Tegenwoordig worden die zelden nog gezet. Matte plafonds, maar ook geprinte doeken of plafonds die licht geven behoren tot de mogelijkheden.
  • Spanplafonds in één dag kunnen worden gezet? In één enkele dag kan je volledige plafond worden vernieuwd. Dat kan bij geen enkel ander plafond!
  • Er bestaat ook zoiets als spanwanden! Als niet alleen je plafond, maar ook je muren aan vervanging toe zijn is het een goed idee om hier meer info over op te zoeken. Bovendien heeft het dezelfde voordelen als een spanplafond en zijn ze ook heel snel geplaatst. Hier vind je er meer info over.

Spanplafond laten zetten

De website al doorgenomen of nu al overtuigd van de eigenschappen van dit handige plafond? Of ben je gewoon een beetje nieuwsgierig naar hoeveel zo’n plafond bij jou zou kosten?
Maak dan gebruik van onze offertedienst.

Door offertes te vergelijken kom je immers verschillende dingen te weten. Enerzijds kom je in contact met aannemers die specialisten zijn in de plaatsing van spanplafonds. Hierdoor kan je al je vragen op hen aanvoeren en kunnen zij je uiterst gedetailleerd info verschaffen.
Anderzijds is het vergelijken van prijzen ook een beetje een drukmiddel voor de vakmannen. Je kan immers aantonen dat je betere prijzen hebt gekregen bij een andere leverancier. Hierdoor zullen zij zich genoodzaakt zien om hun eigen prijs ook aan te passen en zo krijg jij altijd de voordeligste prijs. Gewoon door even een formulier in te vullen!

Offertedienst span-plafond.be