Spanplafond prijs

Spanplafond prijs

Het plaatsen van een nieuw spanplafond brengt natuurlijk kosten met zich mee. Over het algemeen is dit type plafond veel goedkoper dan het plaatsen van een nieuw, vast plafond. Dat komt vooral doordat het minder arbeidsintensief is op spanplafonds te plaatsen (het is mogelijk om ze op minder dan één dag volledig te plaatsen!)  maar ook omdat er minder grondstoffen worden gebruikt om het product te vervaardigen.
Heeft je plafond een speciale vorm? Dan zal er een kleine meerprijs worden aangerekend, maar dat geldt uiteraard ook voor andere types plafonds.

 

De prijs van een spanplafond verschilt bij ieder huis. Wil je geen algemene info? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan via deze pagina. Hieronder kan je algemenere info lezen over hoe de totaalprijs van een spanplafond wordt berekend.

 

Berekening van spanplafond prijs

spanplafond kostprijs

De totale prijs van een spanplafond wordt gevormd door heel wat factoren. De eerste, en meteen ook de belangrijkste, is het materiaal waarvoor je kiest.

Een PVC spanplafond is in de meeste gevallen het goedkoopst.
Bij een spanplafond van meer dan tien vierkante meter, zal je gemiddeld tussen 55 en 85 euro betalen per vierkante meter, dus tussen €550 en €850 voor eentje van tien vierkante meter. Tegenwoordig wordt PVC door de meeste fabrikanten gebruikt.

Het oudere broertje van het PVC plafond is de polyester variant, of het koude spanplafond. Deze komen gemiddeld op 60 en 75 euro per vierkante meter.
Vergeet niet dat dit slechts richtprijzen zijn, waardoor actuale prijzen hoger of lager kunnen liggen.

Een spanplafond met een print moet speciaal worden aangemaakt en zal de prijs natuurlijk doen toenemen. Met een print kan je een afbeelding, reliëf of kleurverschil op je plafond laten aanbrengen. Voor een geprint spanplafond mag je toch rekenen op €90 à €100 per vierkante meter.

Wil je bovendien dat je spanplafond lichtdoorlatend is? Vergeet dan niet dat je nog een extra spandoek boven dit plafond moet hangen tegen vliegjes en andere insecten. Deze kleine beestjes zouden je doorzichtige plafond immers iets minder aantrekkelijk maken wanneer hun uitwerpselen en lichamen daar op een hoopje liggen… Dit doek is een gewoon spanplafond en zal dus tussen €55 en €85 per vierkante meter kosten.

In de bovenstaande prijzen zit de kost van de plaatsing reeds inbegrepen. Zelf een spanplafond plaatsen zonder ervaring is onbegonnen werk. Als je hier bovendien geen kennis van hebt, zou het zo maar kunnen dat er scheurtjes ontstaan in het spandoek en dat zou echt weggegooid geld zijn…

Prijsvoorbeeld

bedrukt spanplafond prijsHieronder zie je een echt prijsvoorbeeld van een offerte die werd aangevraagd via onze offertedienst:

Aanvraag: Eén spanplafond – Het spanplafond zou onder een lichtkoepel moeten komen. Deze lichtkoepel is een zeshoek.
Elke zijde daarvan is 400 cm. Het heeft dus een totale omtrek van 24 meter.
Dit oppervlakte zouden we willen bedrukken met wolken of een boomeffect…

Antwoord: Voor een lichtdoorlatend, bedrukt spanplafond van +/- 36 vierkante meter zal je op een prijs van €3400 excl. btw moeten rekenen. Daarbovenop moet je ook nog een extra spandoek boven het geprint lichtdoorlatende spandoek aanschaffen tegen de vliegjes. Dat komt op €2160 excl. btw.
De totaalprijs bedraagt dus €5660 exclusief BTW.

In dit geval betaal de klant voor een lichtdoorlatend spanplafond + anti-vliegen spandoek €157 per vierkante meter.
Voor enkel een (onbedrukt en geen lichtdoorlatend) spanplafond betaalt hij €60 per vierkante meter.  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.