Prijs van een spanwand

Een spanwand wordt meer en meer gebruikt door zowel particulieren als door bedrijven. Logisch ook, want de snelheid waarmee je over een volledig nieuwe muur beschikt is ongezien. Bovendien is de afwerking ook perfect, aangezien het doek mooi strak kan worden getrokken zodat er geen oneffenheden te zien zijn.
Als je al deze kleine, maar veeleisende, werkjes bij elkaar optelt zit je al weer aan heel wat uren vakwerk extra. Dit allemaal kost je natuurlijk heel wat geld, want vakmannen zijn nu eenmaal niet goedkoop…

Een spanwand is bijna altijd binnen enkele uren geplaatst, waardoor de werkuren voor deze klus heel goed meevallen.

prijs spanwand

Spanwand prijs per vierkante meter

De uiteindelijke prijs hangt van twee zaken af:

  • Het aantal werkuren vermenigvuldigt met het aantal vakmannen.
  • Het materiaal waaruit de spanwand is gemaakt.

Het spreekt voor zich dat vakmannen betaald moeten worden. Hoe langer ze werken, hoe meer je zal moeten betalen.
De grootste kost ligt natuurlijk wel bij het speciaal vervaardigde doek die voor de spanwand wordt gebruikt. Net zoals bij een spanplafond heb je ook hier de keuze tussen een PVC doek of een polyester.

PVC is over het algemeen iets goedkoper. Gemiddeld wordt tussen vijftig en vijfenzeventig euro per vierkante meter PVC spanwand gerekend (daarin zitten de werkuren ook al verrekend).
Voor een polyester spanwand betaal je +/- tien euro meer per vierkante meter.

Kies je voor een spanwand met een bedrukking of in een speciale uitvoering? Dan betaal je extra. Het printen van een spanwand is niet goedkoop, dus vraag zeker na hoeveel dit precies zou kosten. Het gaat al snel om negentig tot honderd euro per vierkante meter.spanwand prijs

Prijsvoorbeeld

Het volgende prijsvoorbeeld werd via de offertedienst van span-plafond.be aangevraagd:

Aanvraag: Om een lelijke muur bij ons in huis te verbergen, zou ik graag weten hoeveel het kost voor een spanwand van ongeveer vijftien vierkante meter in totaal.

Antwoord: Voor een onbedrukte spanwand zal je op een prijs van €900 exclusief BTW moeten rekenen.

Daaruit kan je dus afleiden dat deze klant bij aankoop €60 per vierkante meter spanwand zal betalen, exclusief BTW en plaatsingskosten inbegrepen.  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.