Spanplafond voordelen

Vergelijken is voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen.
Als je er aan denkt om een spanplafond te plaatsen, zijn er natuurlijk liefst wel enkele voordelen aan dit soort plafond verbonden! En geloof ons; er zijn er heel wat!
De typische voordelen van spanplafonds zijn hieronder, telkens met wat uitleg, voor jullie uit de doeken gedaan.

spanplafond voordelen

Wat zijn nu de specifieke voordelen van zo’n spanplafond?

Een spanplafond is naadloos
Een spanplafond is volledig opgebouwd uit één deel doek, ofwel gemaakt van polyester ofwel van PVC. Dit doek wordt vervolgens over de gewenste ruimte gespannen, zonder dat je ook maar een enkele naad zal zien in het doek.

Veel mogelijkheden met de verlichting
Door een spanplafond te kiezen heb je veel meer mogelijkheden inzake de verlichting, in tegenstelling tot met een klassiek plafond.
Je kan de verlichting, net zoals een klassiek plafond, plaatsen waar je wilt, maar je kan ook met allerlei lichteffecten werken!
Zo kan je de verlichting boven het spanplafond plaatsen en zo sfeervolle effecten waarnemen.

Meer over spanplafond verlichting lees je hier.

Een spanplafond zorgt voor een akoestisch aangename ruimte
In een spanplafond zitten miniscuul kleine perforaties. Het geluid kan dus door het spanplafond heen filtreren. Boven het spanplafond zit isolatie, die ervoor zal zorgen dat de geluidsgolven niet worden weerkaatst maar gewoon worden opgenomen.

Eenvoudige plaatsing
In vergelijking met een systeemplafond is het aanbrengen van een volledig nieuw spanplafond heel makkelijk!
Het grote voordeel bij het spanplafond is dat het slechts in een uurtje kan worden opgehangen, waardoor de kosten van de plaatsers ook weer heel wat worden gedrukt!
Interesse in spanplafonds laten plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan via onze gratis offertedienst!
Daarbij is er ook geen breekwerk nodig en zit je bijgevolg de hele periode zonder stof!voordelen spanplafond

Energiebesparing
Wellicht bent u in het bezit van een oude woning met hoog plafond en vraagt u zich af waarom uw energierekening ieder jaar weer stijgt. Enerzijds zal dit te maken hebben met de gekozen energieleverancier, anderzijds met het hoge plafond. Hoe hoger uw plafond, hoe ‘groter’ de ruimte en hoe meer energie het dus kost om uw kamer(s) te verwarmen. Door een spanplafond te plaatsen onder uw huidige plafond, zal de hoogte van uw plafond verlaagd worden en uw energieverbruik enorm verlagen!

Veel meer mogelijkheden
Je hebt meer mogelijkheden met een spanplafond in vergelijking met een klassiek plafond!
Niet alleen kan je het plafond in vele kleuren verkrijgen, ook kan je het spanplafond mat of glanzend verkrijgen.
Daarnaast kan je ook werken met reliëfverschillen en zelfs eigen patronen!
Deze kan je dan op het doek laten printen.

Leidingen en kabels achteraf aanpasbaar
Indien er na de plaatsing van het plafond problemen zijn met kabels, leidingen en dergelijke die boven het plafond lopen, kan het spanplafond altijd worden gedemonteerd en later weer opgehangen en dat zonder enig breekwerk.spanplafonds voordelen  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.