spanplafonds

Fotoreportage: Spanplafonds voor- en na

Een spanplafond in je huis laten ophangen doe je natuurlijk niet zo maar. Eerst moet je een beetje vooronderzoek doen.
Het is altijd handig om te weten wat je kan verwachten, en welke eisen je kan stellen. En hoe kan je dat het best dan door naar foto’s te kijken van mensen die -misschien net zoals jij?- een gewoon plafond hebben vervangen door een spanplafond.
Hieronder hebben we de mooiste voor en na foto’s van spanplafonds voor jullie verzameld, telkens voorzien van een woordje uitleg.

 

We beginnen met een eenvoudige afbeelding van een plafond voor en na.
Zoals je ziet werd het spanplafond hier gewoon over een (onafgewerkt) plafond geplaatst en werd er geopteerd voor een niet schijnend spanplafond.
 

spanplafond voor en na
Links is ook al een mooi plafond te zien. Echter kan je met een spanplafond zoveel meer! Rechts zie je dat er met behulp van een spandoek mooie golvende lijnen werden gecreërd, naar het evenbeeld van het golvende water dat daaronder ligt.
 

spanplafond voor en naEen groot voordeel van een spanplafond is dat de afwerking van het plafond er niet toe doet. Met een spanplafond heb je immers altijd een perfect glad plafond. Als je het spanplafond (tweede afbeelding) vergelijkt met het oorspronkelijke plafond (eerste afbeelding), dan zie je dat er ruimte was voor veel verbetering. Door het spanplafond te plaatsen werd de waarde van de badkamer zeker en vast verhoogd.
spanplafond voor en na
Op de eerste foto zie je dat er in deze woning nog geen plafond aanwezig was. In de plaats van te kiezen voor een gewoon plafond of een verlaagd plafond, kozen de eigenaars voor een praktischer, goedkoper en eenvoudiger te plaatsen spanplafond.
Ze kozen duidelijk voor een modernere variant. En zeg nu zelf, dit plafond maakt de kamer toch helemaal tot wat het is?
Spanplafond voor en naHet plafond werd op de eerste foto al weggestript. Op de tweede foto zie je dat de keuken een veel aangenamere, gezellige sfeer heeft gekregen. Mede door de reflectie! Denk eraan dat een spanplafond niet reflecterend hoeft te zijn; je kan ook matte spanplafonds laten zetten.
spanplafond voor en naIn deze ruimte werd een veroudert plafond van PVC planchetten eenvoudigweg overspannen door een spanplafond in diezelfde kleur. De klus werd in minder dan één dag geplaatst en het volledige plafond werd vervangen.
spanplafond voor en naJe herkent het plafond niet meer!
Hier zie je een voor en na foto van een spanplafond in een kelder van een residentiële woning, waar het stucwerk gewoon is overspannen door een spanplafond met verschillende lagen.
spanplafond voor en naIn deze kamer werd het plafond vervangen doordat er bij gewone plafonds geen mogelijkheden waren voor zo’n gedetailleerd werk als plafond te hebben. De wereldkaart met navigatie als plafond fleurt de hele ruimte op en zorgt voor een unieke touch aan de kamer.
spanplafond voor en naNog een variant van een spanplafond die niet glanst. Dit spanplafond werd in een nieuwbouw woning geplaatst en past perfect bij de muren. Zoals je ook kan zien zijn er twee lichtgaten gemaakt, en valt het niet op dat het om een spanplafond gaat.

  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.