LED verlichting in een spanplafond

Veel mensen kiezen specifiek voor een spanplafond omwille van de mogelijkheden die je hebt met verlichting. Enkele jaren geleden, toen led verlichting enkel nog een koele uitstraling had, werd er al duchtig geëxperimenteerd met spanplafonds en led verlichting.
Het leuke aan een spanplafond is dat je het volledige plafond als lichtoppervlak kan gaan gebruiken als je er voldoende verlichting boven hangt.
De combinatie van spanplafond led verlichting geeft dan ook een uniek schouwspel en is een must voor moderne woningen die helemaal mee willen zijn met de nieuwste trends in interieur.

LED verlichting spanplafond

Waarom led verlichting in spanplafond?

Door allerlei reguleringen is het verbruik van gloeilampen ondertussen vrijwel overal aan banden gelegd. Halogeenlampen worden ook alsmaar minder populair. Als gevolg wordt vrijwel overal overgeschakeld naar LED lampen.
LED staat voor light-emitting diode en is een milieu- en energie bewuste oplossing om je bestaande verlichting te vervangen.

Doordat er veel minder energie wordt gebruikt om de kleine lampjes te doen branden, bespaar je al gauw veel geld. Naast de geldbesparing, doe je meteen ook iets goed voor het milieu.
Minder energieverbruik is immers beter! Bovendien gaan ze ook veel langer mee dan halogeen- of gloeilampen. Wat het milieu dus weeral ten goede uitkomt.

Nog een voordeel is dat led verlichting veiliger is. Doordat er vrijwel geen warmte wordt gegenereerd door de lampjes, is er ook geen kans op brand. Ideaal dus voor spanplafonds!

Tot slot is er nog een voordeel dat specifiek geldt voor je spanplafond.
Zoals je in het artikel over verlichting bij spanplafonds al kon lezen, weet je dat er verlichtingspunten moeten worden gemaakt voor traditionele verlichting.
Als je voor leds kiest is dit niet (altijd) nodig.

Je kan led verlichting immers boven het spanplafond laten monteren, zodat het volledige spanplafond fungeert als een lichtoppervlak.
Wanneer je de lampjes als spots of luster wilt installeren zijn gaten in het spanplafond wel nog steeds nodig.spanplafond LED verlichting

Voorbeelden

Niet overtuigd van de mogelijkheden van LED lampjes en spanplafonds?
Kijk dan even naar deze leuke voorbeelden!  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.