Polyester spanplafond

Vroeger waren er alleen PVC spanplafonds op de markt. Tegenwoordig komt ook het polyester doek op de proppen.
Het polyester spanplafond wordt ook wel het koude spanplafond genoemd. Deze benaming heeft niets te maken met de uitstraling van het spanplafond, maar wel met de plaatsing. Het doek wordt immers op kamertemperatuur geplaatst, met behulp van spatels. Dit in tegenstelling tot het warme spanplafond (PVC) dat wordt geplaatst met een ‘hittekanon’.

Het doek dat strakgetrokken wordt tot plafond is volledig geweven en kan op twee manieren zijn gekleurd. Ofwel met behulp van een acrylaat, ofwel door polyurethaan verf. Door dit kleurbad wordt je plafond ook nog eens anti-statisch en eenvoudig afwasbaar.

polyester spanplafond

Voordelen van een polyester plafond

De keuze ligt natuurlijk bij jou, maar om de keuze te maken tussen een polyester en PVC plafond moet je deze wel kunnen vergelijken.

Als je van plan bent om je spanplafond zelf te gaan plaatsen, dan raden wij zeker aan om een polyester plafond te kiezen. Dat wil niet zeggen dat het plots veel makkelijker is om dit plafond te gaan plaatsen, maar het is toch iets eenvoudiger dan de PVC variant.
Nog een ander voordeel ten opzichte van het PVC plafond is dat het veel sterker is (Tot wel 15x!). Hoewel een PVC plafond reeds heel sterk is, kan de sterkte van een polyester doek in sommige situaties beter van pas komen.

Polyester spanplafonds zijn in de meeste gevallen volledig naadloos. Dat is tot op een breedte van ongeveer vijf meter. Qua lengte kan je vaak veel verder gaan.spanplafond polyester

Plaatsing

De plaatsing verschilt een beetje van de PVC variant, waardoor dit doek vaker wordt gekozen door doe-het-zelvers.
Eens de muurprofielen zijn geplaatst kan je het doek stap voor stap in de muurprofielen plaatsen en vervolgens de hele ruimte rondgaan. Eens het volledige polyester spanplafond in de profielen is gemonteerd moet je deze nog strak duwen tussen de speciale profielen die je hebt aangebracht. Dit doe je met behulp van een spateltje.
Eens het volledig plafond helemaal strak is getrokken worden de overschotjes afgeknipt en kunnen lampen, verwarming en ventilators worden uitgetekend en worden aangebracht.polyester spanplafond

Prijs

De prijs van een polyester spanplafond verschilt nauwelijks van een PVC spanplafond. Zoals we reeds in dit artikel vermeldden ligt de gemiddelde prijs tussen 50 en 70 euro. Dit is in feite al een vrij hoge prijs, dus als je even zoekt kan je zeker goedkoper vinden.
Dat kan bijvoorbeeld met behulp van onze gratis offertedienst.
Door prijzen van vakmannen te vergelijken kan je tot 30% besparen. Daarnaast betaal je bij geregistreerde aannemers nu maar 6% BTW in plaats van 21% BTW en reken daarbij nog eens een verminderde kost van 40% die je hebt omdat je kiest voor een spanplafond in plaats van een gyproc plafond, dan kom je uit bij een totale besparing van 85%!  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.