Bedrukte spanwand

Net zoals bij een spanplafond heb je ook heel wat mogelijkheden met spanwanden. In plaats van gewoon een spanwand te kiezen met een vaste RAL-kleur, kan je het ook wat origineler aanpakken. Laat je spanwand bedrukken met prachtige afbeeldingen of patronen om je hele huis op te frissen.
Als je zelf graag een afbeelding wilt laten uitprinten, wordt het wel aangeraden om een zo hoog mogelijke dpi-waarde (dots per inch) te kiezen voor deze foto. Door het patroon of de afbeelding uit te printen, wordt de foto immers uitgerokken. En je wil natuurlijk niet dat de foto helemaal onduidelijk wordt…
Aangeraden wordt om een dpi-waarde van minstens 300 te nemen.

Meer over de spanwand kan je hier lezen.

bedrukte spanwand

Voordelen en nadelen bedrukt spanwand

Voordelen

 • Kan in één dag worden geplaatst. Het uitprinten van de spanwand duurt hoogstens twee extra dagen.
 • Een unieke wand. Er bestaat geen enkele andere wand waarbij je een foto in zo’n hoge kwaliteit kan uitprinten.
 • Stopcontacten en lichtpunten kunnen in de bedrukte spanwand worden verwerkt zonder dat dat zichtbaar is.
 • Achter de spanwand kan je werken met licht. Hierdoor kun je een nog specialer effect krijgen, waardoor je muren werkelijk tot leven lijken te komen.
 • Wil je graag een nieuwe foto of patroon laten plaatsen? Op minder dan een dag wordt een volledig nieuw uitgeprinte spanwand geplaatst.

Nadelen

 • Er zijn geen volledig naadloze bedrukte spanwanden verkrijgbaar. Toch moet ook gezegd worden dat de afmetingen normaal meer dan voldoende zijn. Een naadloze spanwand is er immers tot 50 meter op 2,5 meter (Deze zijn vaak wel duurder dan kleinere afmetingen met naden).
 • Het is vrij veel duurder dan een gipskartonnen wand. Bovendien zal een bedrukte spanwand nog een extra meerprijs met zich meebrengen.
 • Het is nog steeds geen vaste wand… Kinderen en huisdieren houden daar niet altijd evenveel rekening mee.

spanwand bedrukt • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

  Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
  Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.