Spanplafond verven

Wat nu in de mode is, blijft wellicht niet zo. Binnen enkele jaren ben je misschien al van idee veranderd, en zou je graag een nieuw interieur hebben. Een muur kan je eenvoudig aanpassen door nieuw behangpapier of een nieuw likje verf, maar bij een plafond ligt dat iets ingewikkelder. Een vast plafond kan je makkelijk overschilderen, maar hoe zit dat met het verven van spanplafonds?
Niet ieder type spanplafond kan zomaar worden geschilderd.
Het PVC spanplafond kan in geen enkel geval geverfd worden. Bij een polyester spanplafond heb je deze mogelijkheid wel.

spanplafond verven

Spanplafond schilderen

Een enorm voordeel van een spanplafond is dat de kleur van het doek niet afneemt in de loop der jaren. Door een speciale filter kan zelf de zon er niet voor zorgen dat het kleur afzwakt. Wanneer je een spanplafond gaat overschilderen, verf je over deze coating, waardoor deze nieuwe verflaag wel na enkele jaren zal verkleuren.
Daar zijn twee oplossingen tegen. Ofwel verf je het spanplafond na x aantal jaren opnieuw, ofwel behandel je de verf zelf met een coating.
Zoals je in de introductie al kon lezen kan alleen een polyester spanplafond worden geschilderd.

PVC spanplafond
Een PVC spanplafond kan in principe wel geverfd worden, maar het resultaat zou allesbehalve mooi zijn. De moleculaire structuur van het materiaal stoot de verf af, waardoor je nieuwe kleurtje nooit mooi aan dit plafond zal hechten.
Je zal de oorspronkelijke kleur blijven zien, maar tegelijkertijd heel veel geld verspillen aan liters verf die amateuristisch lijken aangebracht.
Onze raad is dan ook om een PVC spanplafond niet te schilderen. Kies ofwel voor een geprinte/gekleurde variant, of ga voor een polyester plafond.

Polyester spanplafond
Een polyester spanplafond kan wel worden overschilderd! Deze moderne variant heeft trouwens veel meer voordelen.

Verf kan zonder problemen aan een polyester plafond worden aangebracht. Het overschilderen gaat heel eenvoudig. In principe kan je met heel wat soorten verf over je spanplafond heen schilderen. Maar om zeker te zijn moet je dit nog even navragen aan je vakman of in je speciaalzaak.spanplafond schilderen

Alternatieven

Voor wie de glanzende PVC plafond toch een warmer hart toedraagt zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden.

Geprint spanplafond
Niet iedereen is even goed als Michelangelo om plafonds te schilderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe moderne technieken om je spanplafond volledig te printen met een kleurtje, sjabloon of afbeelding.
Je kan bijna alles op je spanplafond laten zetten!
Voor een uniek spanplafond dat je niet gauw beu wordt is dit een uitstekende oplossing.
Lees meer over deze mogelijkheid op deze pagina.

Laten schilderen
Als je geen zin hebt om op een laddertje te staan en je uit te rekken kan je ook altijd beroep doen op een vakman. Vraag bij voorkeur enkele aanbevelingen aan het bedrijf dat jouw spanplafond heeft geplaatst. Zo ben je er zeker van dat het om een goede schilder gaat!  • Een spanplafond plaatsen? Vergelijken loont!

    Een spanplafond plaatsen is een investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: verschillende plaatsers van spanplafonds contacteren. Via Span-plafond.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij plaatsers uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in spanplafonds.